Řecký jogurt, sirup z agáve, čerstvé maliny a kousky čokolády aneb frozen yoghurt barks v mém podání. S překladem jsem si lámala hlavu docela dlouho, ale jsou to v podstatě takové zmrzlinové kousky s ovocem a vším, co máte doma nebo na co máte zrovna chuť – čokoláda, oříšky, kokosové plátky, jen chybí typický zmrzlinový (nanukový) tvar.

Mně se na tomto receptu líbí především to, že se s nim dá skvěle experimentovat a můžete si připravit zdravější verzi letního osvěžení nejen pro sebe, ale i pro své děti. Věřím, že teď v létě určitě oceníte i nenáročnost přípravy. Prázdniny bez zmrzlin a nanuků si prostě neumím představit a vaše děti taky ne, tak pro ně zkuste připravit zmrzlinové mlsání.

Ingredience:
- 500 g řeckého jogurtu
- 2 – 3 lžíce agáve sirupu (pozor, doslazujte opatrně a dle chuti) / případně sladidlo dle chuti
- hrst čerstvých malin + nasekaná čokoláda (dle chuti)
Postup:
- Připravte si formu (misku) a vyložte ji pečícím papírem / alobalem (použitá forma o rozměru 20×20 cm).
- Smíchejte řecký jogurt s agáve sirupem. Jogurtovou směs naneste rovnoměrně do připravené formy, zasypte malinami a nasekanou čokoládou.
- Formu dokonale zabalte do potravinářské fólie a uložte do mrazáku min. na 8 hodin. Před podáváním nechte lehce povolit, nalámejte na kousky.