Ořechový koláč s ananasem


Kombinace ořechů, ananasu a kokosu patří mezi naše oblíbené, ať už se jedná o dort (hummingbird cake) nebo bábovku kolibřík, vždy si nesmírně pochutnáme.

IMG_4268

A jelikož mám stále velkou zásobu vlašských ořechů, plechovek ananasu i kokosu, moc dlouho jsem nepřemýšlela a pustila se do pečení. Osvědčený recept jsem si poupravila, klasickou mouku jsem nahradila celozrnnou špaldovou a kokosovou a za pár minut bylo těsto na koláč připravené.

IMG_4269

Jestli také patříte mezi milovníky jednoduchých, hrnkových koláčů, určitě tento koláč vyzkoušejte, je neuvěřitelně rychlý na přípravu a extrémně dobrý. Nám nejvíce chutná se zakysanou smetanou a zasypaný ořechy, určitě bude vynikající i s krémem z krémového sýru.

IMG_4270

Těsto: (hrnek o objemu 250 ml)

  • 1 hrnek třtinového cukru (pokud nemáte rádi velmi sladké moučníky, doporučím dát o trochu méně cukru)
  • 2 velká vejce
  • 1 plechovka ananasu i s nálevem (rozmixovaného)
  • 1,5 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 hrnku kokosové mouky
  • 1 hrnek na jemno nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli

+ moučkový cukr, ořechy k podávání

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C, připravte si formu (dortovou o průměru cca 24-25 cm), dno vyložte pečícím papírem. Připravte si ořechy – ve food procesoru je nasekejte na jemno.
  2. Ananas z plechovky společně s nálevem rozmixujte na „hladké“ pyré (kousky ananasu mohou zůstat, záleží čistě na vás), odložte stranou.
  3. V míse vyšlehejte cukr společně s vejci, do směsi postupně přidejte ananasové pyré.
  4. V jiné míse smíchejte mouku, kokosovou mouku, strouhaný kokos, jedlou sodu a špetku soli.
  5. Do tekuté směsi postupně přidávejte suchou směs, míchejte dokud nevznikne těsto, které není moc tekuté ani tuhé. Na závěr přidejte nasekané vlašské ořechy.
  6. Těsto nalijte do připravené formy, pečete zhruba 40 – 45 minut v předehřáté troubě. Propečenost zkontrolujte suchou špejlí. Nechte chvíli vychladnout ve formě, poté otevřete formu a nechte zcela vychladnout. Podávejte s moučkovým cukrem, bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou dle chuti.

IMG_4138

Zdroj: https://thebestcakerecipes.com/walnut-pineapple-cake/

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s