Camembert s pečeným hroznovým vínem


Na závěr roku, kdy všichni bilancují, přemítají uplynulý rok ze strany na stranu, kdy s novou nadějí a s novými plány očekávají příchod nového roku, nové dekády, zastavte se a užívejte si krásu okamžiku. Vychutnejte si na plno čas s rodinou, s přáteli, připravte si dobré jídlo, otevřete oblíbenou lahvinku a prostě žijte.

IMG_4240

Věřím, že recept na tento báječně jednoduchý předkrm využijete nejen na poslední den v roce, ale i v průběhu celého roku, když budete očekávat hosty nebo budete třeba plánovat letní grilovačku s přáteli.

IMG_4243

Miluji kombinaci sýrů a ovoce, různých ovocných zavařenin, oříšků a vína (hlavně to víno, že ano). A kombinace rozpečeného camembertu s pečeným hroznovým vínem je neskutečně skvělá. Stačí vám pouze pár ingrediencí a vykouzlíte božský předkrm.

IMG_4242

Ať už slavíte společně s rodinou, přáteli, nebo sami doma, se svými oblíbenými chlebíčky, česnekovými jednohubkami nebo netradičními pochutinami, přeji vám úspěšný vstup do nového roku a hlavně buďte šťastní a zdraví!

IMG_4241

Ingredience:

  • camembert (případně hermelín, počet dle hostů, 1 balení na osobu)
  • hroznové víno (trs)
  • olivový olej
  • balsamiková redukce
  • javorový sirup
  • citronová šťáva
  • ořechy (vlašské, pekanové)
  • sůl, pepř, bylinky

+ bageta k podávání, zelenina dle chuti

Postup:

  1. Připravte si marinádu na hroznové víno – smíchejte dvě lžíce olivového oleje, pár kapek balsamikové redukce, lžíci javorového sirupu, pár kapek citronové šťávy, přidejte sůl a pepř, případně bylinky. 
  2. Do zapékací misky (pekáčku) dejte trs hroznového vína a přidejte marinádu (jednotlivé kuličky se snažte potřít marinádou). Pečte v předehřáté troubě na 180°C zhruba 30 minut – hrozno pustí šťávu, kuličky pečte do zlatova (hlídejte troubu a nespalte je).
  3. Jednotlivé sýry pokapejte olivovým olejem a těsně před podáváním rozpečte v troubě, případně na grilu. 
  4. Připravte si pečivo k podávání, salát a další ingredience, které chcete servírovat společně se sýrem a hroznem.
  5. Sýr ozdobte pečeným hroznem, zasypte hrubě sekanými ořechy. Podávejte teplé.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s