Kakaové linecké cukroví


Co říkáte na kakaové linecké s brusinkovým džemem? Křehké kakaové sušenky v kombinaci s kyselejšími brusinkami jsou prostě fantastické.

IMG_4226

Samozřejmě, že klasika je klasika, ale v minulém roce jsem zkusila upéct linecké cukroví s mákem, naplnit cukroví citronovým krémem (lemond curd) a od té doby tento vánoční recept trhá rekordy na blogu.

IMG_4229

Předpokládám, že se shodneme, že linecké cukroví nesmí chybět na žádné vánoční tabuli. Dokážete si vůbec představit Vánoce bez lineckého? A dáváte raději přednost klasice nebo zkoušíte i nové recepty?

IMG_4228

Těsto:

  • 2 žloutky
  • 250 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g cukru moučka
  • 300 g hladké mouky
  • 50 g holandského kakaa

Postup:

  1. Promíchejte žloutky s cukrem, máslem, moukou, kakaem a vanilkovým cukrem. Ze všech těchto ingrediencí vypracujte hladké těsto, které se nelepí.
  2. Vypracované těsto zabalte do potravinářské folie a dejte minimálně na 1 hodinu chladit do lednice (nejlépe přes noc).
  3. Vychlazené těsto rozválejte na pomoučeném vále a vykrajujte jednotlivé tvary a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 8 minut. Cukroví nechte vychladnout a slepujte marmeládou dle chuti (brusinková, rybízová, borůvková).

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s