Pěna z bílé čokolády s třešněmi


Léto si žádá jednoduché a rychlé dezerty, nejlépe nepečené a do skleničky. Pěna z bílé čokolády se svařenými třešněmi je přesně ten dezert, který splňuje vše zmíněné a navíc mu nikdo neodolá.

IMG_3971

Pokud nemáte třešně, nezoufejte, perfektní bude pěna i s jiným ovocem, vynikající budou například kyselejší višně, rybíz nebo maliny. Kyselé ovoce dokonale doplňuje sladkou čokoládovou pěnu.

IMG_3972

Ingredience:

  • 100 g bílé čokolády
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 2 bílky
  • špetka soli

+ ovoce na svaření (cca 50 g třešní, višní, malin, rybízu), kapka citronové šťávy (ovoce není nutné doslazovat, pokud máte rádi kombinaci sladkého a kyselého, příp. doslaďte dle chuti)

Postup:

  • Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, nechte stranou zchladnout.
  • Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu. V jiné míse vyšlehejte hustou šlehačku.
  • Do šlehačky opatrně vmíchejte sníh, nakonec do hmoty vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. 
  • Směs rozdělte do skleniček (cca 2,3 skleničky), zabalte do fólie a nechte minimálně 4 hodiny chladit v lednici.
  • V malém hrnci svařte ovoce s kapkou citronu (případně s cukrem), nechte vychladit. Ovoce servírujte na pěnu, okamžitě podávejte.

IMG_3969

Zdroj původního receptu: https://www.devceuplotny.cz/foodblog/pena-z-bile-cokolady

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s