Léto si žádá jednoduché a rychlé dezerty, nejlépe nepečené a do skleničky. Pěna z bílé čokolády se svařenými třešněmi je přesně ten dezert, který splňuje vše zmíněné a navíc mu nikdo neodolá.
Pokud nemáte třešně, nezoufejte, perfektní bude pěna i s jiným ovocem, vynikající budou například kyselejší višně, rybíz nebo maliny. Kyselé ovoce dokonale doplňuje sladkou čokoládovou pěnu.
Ingredience:
- 100 g bílé čokolády
- 120 ml smetany ke šlehání
- 2 bílky
- špetka soli
+ ovoce na svaření (cca 50 g třešní, višní, malin, rybízu), kapka citronové šťávy (ovoce není nutné doslazovat, pokud máte rádi kombinaci sladkého a kyselého, příp. doslaďte dle chuti)
Postup:
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, nechte stranou zchladnout.
- Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu. V jiné míse vyšlehejte hustou šlehačku.
- Do šlehačky opatrně vmíchejte sníh, nakonec do hmoty vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
- Směs rozdělte do skleniček (cca 2,3 skleničky), zabalte do fólie a nechte minimálně 4 hodiny chladit v lednici.
- V malém hrnci svařte ovoce s kapkou citronu (případně s cukrem), nechte vychladit. Ovoce servírujte na pěnu, okamžitě podávejte.
Zdroj původního receptu: https://www.devceuplotny.cz/foodblog/pena-z-bile-cokolady