V posledních týdnech jsem mnohokrát přemýšlela o budoucnosti. Každý máme své sny, plány a cíle, nicméně přišla jsem na to, že nejdůležitější je cesta. Cesta, která nás přibližuje k cílům a plní naše sny. Mnohokrát jsem přemýšlela o tom, zda mám správný směr a častokrát jsem měla pocit, že se ztrácím. Nicméně vždy tu byli pro mě ti nejbližší, kteří kráčí se mnou a snaží se mě podpořit. Když jsem před lety pochybovala o tom, zda si mám založit blog, byli tu pro mě a podporovali mě. Podporují mě do dnes, jsou to ti nejvěrnější fanoušci, můžu s nimi vést nekonečné rozhovory o vaření a pečení, posílají mi tipy na recepty. A navíc, dostávám od nich suroviny, ze kterých můžu vařit anebo péct.
Děkuji za neuvěřitelnou podporu a za švestky! Tohle je pro mě daleko důležitější než statistika návštěvnosti příspěvků. Vždy jsem byla jiná a jsem i jiná „blogerka“. Asi ze mě nikdy nebude ta správná „foodblogerka“ – nelovím fanoušky, nesdílím každou snídani, svačinu, oběd a večeři na sociálních sítích. V restauraci mě obtěžuje fotit každý chod, chci si návštěvu vychutnat, chci se věnovat rodině, přátelům, nechci jíst studené jídlo.
Nadále s Vámi budu sdílet zajímavé recepty a krásné fotografie, ale i nadále si to budu dělat po svém. To je asi vše k aktuálnímu dění ve světě foodblogerů. Děkuji za nominaci do soutěže FOOD BLOG ROKU!
Teď už k receptu – sorbet z pečených švestek s kořením a kapkou portského. Dlouhodobé tropické teploty si žádaly něco svěžího, ale zároveň je už srpen a já už jsem naladěná na podzimní vlně (smích). Ideální kombinace, taková zmrzlina s podzimním nádechem.
Ingredience:
- 700 g zralých ševestek
- 150 g třtinového cukru
- 120 ml vody
- koření dle chuti (badyán, skořice, vanilka)
- 2 lžíce citronové šťávy
- dvě lžíce portského vína
Postup:
- Vypeckované švestky (půlky) dejte do malého pekáčku, přidejte cukr, citronovou šťávu a promíchejte.
- Do pekáčku přidejte koření – badyán, celou skořici, vanilku (příapdně koření dle chuti). Přidejte vodu.
- Pekáček přikryjte alobalem a švestky dejte péct do trouby na 180°C. Pečte zhruba 20 minut a pak alobal odkryjte a pečte dalších 10 minut.
- Nechte vychladnout a uložte do lednice (nejlépe přes noc).
- Druhý den ze směsi vyndejte koření a ovoce rozmixujte. Na závěr přimíchejte portské víno. Uložte do mrazáku.