The Olive slaví 2. narozeniny. Náš malý velký projekt existuje už dva roky, rok fungujeme na blogu. Návštěvnost blogu je měsíc od měsíce vyšší a vyšší. Máme za sebou první spolupráci, a dokonce mezinárodní. Recepty, které sdílíme Vás baví a dokonce někteří jedinci už podle The Olive pečou nebo vaří. Ve focení se stále zlepšujeme a stále na zdokonalování pracujeme. I když je to občas náročné, stále máme plno nápadů a stále nás to baví. Věříme, že i další rok bude plný chutných receptů a krásných fotografií.
A tradičně na oslavu – čokoládová bomba. Tentokrát čokoládová pěna.
Ingredience:
4 porce
- 100 g čokolády (75%)
- 2 vejce
- 20 g třtinového cukru
- 60 ml smetany ke šlehání
+ maliny (ovoce), čokoláda na ozdobu
Postup:
- Čokoládu nalámejte na malé kousky a zalijte horkou smetanou. Míchejte čokoládu, aby se rozpustila a nechte vychladnout. Při chladnutí čokoládu také míchejte, aby byla hladká a lesklá.
- Oddělte žloutky od bílků. Do čokolády zašlehejte žloutky.
- Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Šlehejte nejdříve na nejnižší otáčky a po třetinách přisypávejte cukr, nakonec šlehejte na nejvyšší výkon.
- Do čokoládové směsi vmíchejte lehce sníh z bílků.
- Hmotu rozdělte do připravených skleniček a nechte asi 2 hodiny chladit. Aby na povrchu pěna neoschla, skleničky zakryjte fólií. Podávejte s ovocem, čokoládou, šlehačkou.
Zdroj: časopis F.O.O.D. (1/2017)