Ženy, dnes máme svátek, dejte si nožky nahoru a nechte se rozmazlovat. V případě, že momentálně není nikdo, kdo by se kolem Vás točil, rozmazlujte se samy. A vůbec, rozmazlujte se každý den, dělejte si radost, plňte si sny a cíle, žijeme jen jednou. Mějte se rády a buďte pyšné na to, že jsme ženy. Přeci víte kdo hýbe světem! 🙂
Při té dnešní slavnostní příležitosti se budou určitě perfektně hodit tyhle tvarohové dortíčky s limetkovou šťávou a karamelizovaným ananasem.
Poprvé jsem zkusila připravit cheesecake z tvarohu a chutí jsem byla mile překvapená. Skvělá varianta, když zrovna nemáte po ruce krémový sýr. Limetková šťáva a karamelizovaný ananas dávají dortíkům opět exotický nádech a musím přiznat, že je to prostě božská kombinace.
A teď se, milé dámy, pochlubte – děláte si opravdu čas samy na sebe a sem tam se i rozmazlujete? 🙂
Cheesecake:
(3 ks, semifredo formičky o průměru 7 cm)
- 50 g sušenek (Lotus, Digestives nebo jakékoliv oblíbené máslové sušenky)
- 20 g másla
- 250 g tvarohu (ve vaničce)
- 100 g krupicového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 vejce + 1 žloutek
- 2 lžičky limetkové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
Karamelizovaný ananas:
- čtvrtka čerstvého ananasu – nakrájeného na menší kousky
- 1 lžíce třtinového cukru
Postup:
- Rozemleté sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem. Dno formiček vyložte pečícím papírem a pomocí lžíce naplňte dno sušenkovou směsí.
- V míse prošlehejte tvaroh, cukr a kukuřičný škrob. Postupně přidávejte vejce, žloutek, extrakt, limetkovou šťávu a sůl. Tvarohovou směs pořádně promíchejte a rozdělte rovnoměrně do jednotlivých formiček se sušenkovým základem.
- Pečte v předehřáté troubě na 150 °C zhruba 35 -40 minut. Nechte vychladnout.
- Připravte si ananas – na pánvi smíchejte ananas s cukrem a za stálého míchání ananas opékejte do té doby než začne karamelizovat.
- Ananas naneste na jednotlivé dortíky a na ozdobu můžete přidat i limetkovou kůru.
(Zdroj původního receptu: http://www.coolinari.sk/maly-tvarohovy-cheesecake/)