The Olive funguje už rok a dnešním dnem ho oficiálně prohlašuji food blogem.
Nemůžu tomu stále uvěřit, že už je to rok, co jsem založila facebookovou stránku s názvem The Olive a začala s Vámi sdílet recepty a naše fotografie.
Založení blogu je další velký krok na naší cestě, ale mám pocit, že to je to nejlepší rozhodnutí, které jsme mohli udělat. Další velká výzva, která začíná být zábavnější a zábavnější.
Děkuji za podporu, za každou návštěvu, za každé přečtení mých řádků, za jakékoliv komentáře. Děkuji Vám všem!
P.S.: Každá oslava si zaslouží dortík a je škoda, že nemůžete slavit s námi, nabídla bych Vám nejlepší čokoládové cupcakes pod sluncem.
Těsto:
12 ks (středních muffinů)
- 110 g másla
- 60 g hořké čokolády
- 40 g holandského kakaa
- 100 g hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- 2 vejce
- 150 g cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku zakysané smetany
Krém:
- 100 g změklého másla
- 125 g krémového sýru
- 75 g moučkového cukru
- 80 g hořké čokolády
Postup:
- Do žáruvzdorné misky nalámejte hořkou čokoládu, přidejte máslo, kakao. Ve vodní lázni směs rozpusťte (občas promíchejte) a nechte vychladnout.
- Smíchejte mouku s jedlou sodou a kypřicím práškem.
- V jiné misce prošlehejte vejce s cukrem a špetkou soli.
- Do vaječné směsi postupně přidávejte rozpuštěnou čokoládu a lehce promíchejte.
- Na závěr do směsi přidávejte střídavě mouku a zakysanou smetanu (končit moukou).
- Těsto plňte do připravených formiček a papírovými košíčky. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 15 až 20 minut. Nechte vychladnout.
- Připravte si krém. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte vychladnout. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte krémový sýr a na závěr vychlazenou čokoládu, vše dobře prošlehejte. Zdobte dle fantazie.
(Zdroj původních receptů: https://magdapece.wordpress.com/2011/07/27/cokoladove-cupcakes-s-cokoladovym-kremem/ + http://www.zghettablog.cz/2013/06/kremy-na-cupcakes.html)