Peprmintové dortíčky


V lednu bych asi měla nejspíš přidávat pro inspiraci samá zdravá a dietní jídla, ale já pro Vás mám opět dortíčky. Peprmintové s marcipánem a čokoládou.

4 ks, semifredo formičky o průměru 7 cm
Korpus:
• 42 g hladké mouky
• 20 g kakaa
• ¼ lžičky jedlé sody
• ½ lžičky prášku do pečiva
• špetka soli
• 40 g moučkového cukru
• ½ lžičky mleté kávy
• 1 vejce
• 30 ml mléka
• 30 ml vody
• 2 lžíce oleje
• kapka vanilkové esence
Náplň:
• 125 g mascarpone
• 125 ml smetany ke šlehání
• 50 g cukru krupice
• peprmintová ochucovací pasta
• 3 g práškové želatiny + studená voda
+ marcipán (nemusí být)
Čokoládová poleva:
• 100 g hořké čokolády
• 100 ml smetany na šlehání
+ bílá čokoláda na ozdobu (krém, šlehačka, ovoce)
Postup:
1. Připravte si korpusový základ (můžete použít sušenky, makronky). Do mísy prosejte mouku, kakao a moučkový cukr a přidejte zbytek suchých ingrediencí.
2. V druhé míse smíchejte rozšlehané vejce, mléko, vodu, olej a vanilkovou esenci. Tekutou směs postupně přidávejte do suché a vytvořte hladké těsto.
3. Těsto nalijte na část malého plechu (ne na celý plech), který je vyložený pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte zhruba 10–12 minut.
4. Korpus nechte vychladnout a poté formičkou vykrojte základ dortíku a začněte s přípravou náplně.
5. Želatinu dejte do misky, přidejte studenou vodu a nechte 10 minut nabobtnat.
6. Vyšlehejte mascarpone se smetanou a cukrem do hladkého krému a postupně přidávejte ochucovací pastu (řiďte se pokyny na obale a buďte opatrní, stačí velmi malé množství).
7. Nabobtnanou želatinu nechte rozpustit v mikrovlnné troubě (jen pár sekund, nesmí se vařit), přidejte lžíci krému, promíchejte, a nakonec želatinovou směs přidejte do krému.
8. Z marcipánu vyválejte placku a vykrojte z něj potřebný počet koleček. Průměr o něco menší, než je průměr dortíků.
9. Sestavte jednotlivé dortíčky – na korpusový základ ve formičce dejte marcipán a pomocí cukrářského pytlíku naneste do formičky krém. Formičky zabalte do potravinářské fólie a dejte vychladit minimálně na 4 hodiny do lednice.
10. Vychlazené dortíčky vyndejte z formiček. Připravte si čokoládovou polevu – rozlámanou čokoládu zalijte horkou smetanou a na závěr dortíky polijte polevou. Nechte vychladit.
11. Zdobíme dle fantazie – čokoládou, šlehačkou, krémem, ovocem.
(Zdroj: http://www.vikendovepeceni.cz/2015/08/matove-dorticky.html)
wp-1485911560005.jpg

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s