Už jsem Vám řekla, že miluji podzim? A dýně? Ti z Vás, kteří mě sledují i na IG (Instagram) asi už tuší, že mám dýňovou závislost.
Dýňová polévka, všemožné druhy omáček, dýňové vafle. Dýně pečená, vařená, dušená, dýně v jakékoliv podobě! Výčet receptů, které jsem zvládla jen za tento měsíc a to nám ještě pár dní do konce října zbývá 😀. Jo, abych nezapomněla, tyhle rozkošné dortíčky jsou taky z dýně! 😀
Dýňovo-jablečné cupcakes – bez lepku, bez cukru, zdobené krémem z krémového sýru. Mlsání bez výčitek!
Těsto: (cca 6 středních cupcakes)
- 1 jablko (nastrouhané)
- ½ hrnku dýňového pyré
- 1 vejce
- 2 lžíce kokosového oleje (případně jiného rostlinného)
- 2 lžíce medu
- 1 hrnek bezlepkové mouky (např. Doves Farm)
- ¼ hrnku mandlové mouky
- 1 lžička bezlepkového kypřicího prášku
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- špetka muškátového oříšku
- špetka soli
Krém:
- 200g (1 balení) krémového sýru (např. Philadelphia, Buko)
- javorový sirup (dle chuti)
- skořice
Postup:
- Do mísy nastrouhejte jablko, přidejte dýňové pyré, vajíčko, olej, med a vše dobře promíchejte.
- V druhé míse smíchejte všechny suché ingredience – mouku, kypřicí prášek a koření. Suchou směs vmíchejte do mokré směsi a vzniklé těsto naplňte do připravených papírových košíčků asi 1 cm pod okraj.
- Dortíčky pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut. Nechte zcela vychladnout.
- Připravte si krém – vyšlehejte krémový sýr s javorovým sirupem a skořicí.
Tip: Krém čistě z krémového sýru není pevný, proto se do krému přidává máslo anebo případně želatina.