Pavlova s letním ovocem


Když už jsme s manželem měli tu dovolenou a slavili jsme první výročí svatby, upekla jsem pro nás tenhle rozkošný dortík. Sladký, křehký, nadýchaný – úžasná Pavlova s mascarpone krémem a sezónním ovocem.

Doufám, že si užíváte letních radovánek a máte se báječně!

Těsto (bezé pláty):

  • 5 bílků z menších vajec (cca 160 g mražených bílků)
  • 140 g krupicového cukru
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • 1 lžička vinného octu
  • špetka soli

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smetany ke šlehání (min. 31%)
  • 1-2 lžíce cukru
  • sezónní ovoce na ozdobu

Postup:

  1. Ušlehejte bílky se špetkou soli na tuhý sníh, postupně zašlehávejte krupicový cukr. Do sněhu opatrně zamíchejte ocet a škrob.
  2. Na pečící papír si předkreslete kruhy o průměru 15 cm (na jeden plech by se měly vejít 4 kruhy, v případě, že se nevejdou, ušlehejte jen poloviční dávku, sníh nesmí moc dlouho stát). Sníh si rozdělte na 4 části a každou část rozetřete na jednotlivé kruhy (můžete použít i cukrářský sáček).
  3. Pečte v předehřáté troubě na 140°C asi 50 minut bez horkovzduchu. Pláty nechte vychladnout a poté se obrňte pevnými nervy, protože sundávání z papíru je občas trochu náročnější.
  4. Připravte si krém – mascarpone ušlehejte s cukrem, postupně přidávejte smetanu. Krém naneste na jednotlivé pláty (můžete každý plát proložit i ovocem) a na poslední plát dejte ovoce dle libosti.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s