Jahodová sezóna v plném proudu aneb jak jsem (ne)pekla!
Když máte koš plný těch nejsladších jahod, stačí už jen málo a božský dezert je na světě. Dezert, který se perfektně hodí do horkých letních dnů – nepečený, svěží, lehký a neuvěřitelně jednoduchý.
Recept:
- 1 balení piškot (dlouhé, cukrářské piškoty)
- 1 tučný tvaroh
- 1 mascarpone
- 1 smetana ke šlehání (min. 33%)
- cukr moučka (podle chuti)
- pár kapek citronové šťávy
- pomerančová šťáva (na pokapání piškot)
- vanilkové aroma
- jahody
Postup:
- Vyšlehejte mascarpone s cukrem, postupně přidávejte tvaroh, přidejte citron a vanilkové aroma a nakonec vyšlehanou šlehačku.
- Piškoty namočte (nebo pokapejte) pomerančovou šťávou a vrstvěte – piškoty, krém, jahody, opakujte a nakonec ozdobte dle fantazie. Dejte vychladit minimálně přes noc do lednice.
Tip: Dezert můžete udělat do jakékoliv dortové formy nebo formy na srnčí hřbet.