Bezlepkové mrkvové cupcakes


Umíte si představit lepší mlsání pro děti než tyhle mrkvové cupcakes, které jsou bez lepku a cukru? Já ne! Jsou naprosto perfektní – roztomilé a chuťově vynikající (chutnají malým i velkým).

Těsto:

( 8 středních muffinů)

  • 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
  • 2 velké lžíce medu
  • ½ lžíce perníkového koření
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce kokosového mléka
  • 100 g loupaných mandlí ( nebo lze část mandlové mouky nahradit bezlepkovou moukou)
  • 25 g strouhaného kokosu
  • 200 g mrkve
  • ½ sáčku kypřicího prášku do perníku (bez lepku)
  • špetka soli

Krém:

  • 1 balení mascarpone
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 1 – 2 lžíce javorového sirupu

Postup:

  1. Vyšlehejte žloutky s medem, přidejte mandlovou mouku, kokos, perníkové koření, kakao, kypřicí prášek a kokosové mléko.
  2. Na jemném struhadle nastrouhejte mrkev a přidejte do směsi. Nakonec vyšlehejte z bílků a špetky soli tuhý sníh a lehce vmíchejte do těsta.
  3. Formičky na muffiny naplňte do ¾ těstem a pečte v předehřáté troubě při 180°C asi 25 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.
  4. Připravte si krém – vychlazené mascarpone i šlehačku vyšlehejte s javorovým sirupem (lehce, na nižší otáčky a jen chvíli, pozor, aby se krém nesrazil). Zdobte dle fantazie.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s