Když vaří muž, tak to vždy stojí za to. Tentokrát se manžel předvedl s domácími těstovinami.
Čerstvé ravioli plněné ricottou, uzeným lososem a koprem. Část jsme naplnili sušenými rajčaty s pancettou a krémovým sýrem. Obě náplně byly naprosto vynikající a musím se přiznat, že jsem byla naprosto v sedmém nebi!
Ve střední a severní Itálii se ravioli vaří z hladké mouky. V jižní Itálii dávají přednost semolině, která je hrubá. My jsme v receptu použili mouku na těstoviny z obchodu Marks & Spencer.
Těsto:
(cca 4 porce)
- 400 g mouky
- 4 vejce
- špetka soli
- olivový olej
- voda podle potřeby
Postup:
- Smíchejte mouku s vejci, kapkou oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidávejte vodu. Vypracujte těsto, nechte minimálně půl hodiny odležet v lednici.
- Připravte si náplň. Do mixéru dejte ricottu, uzeného lososa a kopr, mixujte (množství od oka, cca 100 g ricotty, 80 g lososa, špetka kopru). Sušená rajčata (naložená v oleji), pokrájenou pancettu a krémový sýr dejte taky do mixéru a mixujte, případně přidejte sůl a pepř. Náplně můžete zvolit dle Vaší chuti a fantazie.
- Odleželé těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta vytvořte hromádky náplně (lžící, cukrářským pytlem). Okraje pomažte rozšlehaným vejcem, přikryjte zbylými pláty těsta a rukama důkladně přimáčkněte kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek. Vzniklé ravioli vykrajujte a poté je uvařte v osolené vodě.
Ravioli servírujte s rozpuštěným máslem, bylinkami a parmazánem.
(Zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Ravioli-ricotta-e-spinaci)