O víkendu nesmí chybět dezert! Tentokrát jsem připravila odlehčenou panna cottu z kokosového mléka s mangovým želé a limetkou. Dezert, který si každého získá kombinací tropických chutí, nekonečnou svěžestí a velice snadnou přípravou.
Recept:
4 porce
Panna cotta:
- 400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
- 4 plátky želatiny (agar)
- 1/3 hrnku cukru
- 1/2 hrnku vody
- šťáva z 1/2 limetky
Mangové želé:
- 1/2 čerstvého manga (1/2 plechovky kompotovaného manga)
- 1 plátek želatiny
- 2 lžíce vody (šťávy z kompotu)
- lžíce cukru (v případě potřeby)
Postup:
- Plátky želatiny dejte do menšího rendlíku a zalijte vodou, nechte nabobtnat (cca 10 minut), nakonec zahřívejte a míchejte do té doby než se želatina zcela nerozpustí.
- Smíchejte kokosové mléko s cukrem a limetkovou šťávou a do této směsi pomalu přidávejte želatinu. Rozdělte do připravených skleniček (formiček) a nechte v lednici ztuhnout (2 – 3 hodiny).
- Plátek želatiny zalijte asi lžící vody a postupujte stejně jako v prvním bodě.
- Rozmixujte mango s vodou (2 lžíce), pokud je potřeba přidejte lžíci cukru a nakonec přidejte rozpuštěnou želatinu a nalijte do skleniček na panna cottu. Dejte chladit do lednice (min. 2 hodiny).