Pečená karotka s česnekem a bylinkami perfektně funguje jako příloha, ale zastane roli i hlavního chodu. Příprava zabere jen pár minut, úspěch zaručen! A pokud se rozhodnete k tomu upéct jarní kuřátko, budete za hvězdu.
V případě, že potřebujete nasytit i mužskou část domácnosti, uvařte podle návodu bulgur anebo kuskus.
Ingredience:
- svazek karotky
- olivový olej
- česnek
- bylinky (petržel)
- citronová šťáva
- sůl
Postup:
- Karotku očistěte, nakrájejte na plátky (anebo jen na půl).
- Připravte si marinádu z olivového oleje, stroužku česneku, bylinek (čerstvá nasekaná petržel), soli a citronové šťávy.
- Na plech vyložený pečícím papírem dejte karotky, důkladně potřete marinádou, můžete přidat další stroužky česneku a citron (nemusí být).
- Pečte na 180°C cca 10-15 minut.
Jarní kuře:
- kuře
- svazek bylinek
- citron
- limetka
- sůl
Postup:
- Kuře osolte, naplňte svazkem bylinek (petržel), citronem a limetkou (2-3 plátky od každého), nakonec na kuře přidejte pár kapek olivového oleje a pár kapek šťávy z citrusů.
- Pečte na 180°C asi hodinu, během pečení kuře kontrolujte a polévejte vypečenou šťávou.