Přemýšlíte co si zítra uvaříte?
Zkuste toto čočkové ragú, které je perfektní vegetariánskou alternativou italské boloňské omáčky. Čočka má dobré nutriční hodnoty a vysoký obsah bílkovin, je bohatá na spoustu minerálů, působí blahodárně na lidský organismus, snižuje hladinu cukru v krvi.
Luštěniny jsou obecně velice zdravé, tak na ně nezapomínejte a zařaďte je do svého jídelníčku.
Ingredience:
- 1 hrnek zelené čočky (propláchnuté)
- 1 menší cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- česnek
- 2 stroužky česneku
- 2 plechovky rajčat (400 g)
- 1 rajčatový protlak (70g)
- 200 ml červeného vína
- tymián, oregano, bazalka, bobkový list, sůl a pepř
- těstoviny, parmazán na posypání
Postup:
- Na olivovém oleji lehce restujte nakrájenou cibuli, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a prolisovaný česnek, po chvíli přidejte propláchnutou čočku a na závěr podlijte červeným vínem.
- Jakmile se odpaří alkohol z vína, přidejte rajčata, protlak, bobkový list, bylinky a začněte směs dusit (na nižší stupeň).
- Vařte, duste a míchejte přibližně 35 – 40 minut (čočka by neměla být rozvařená), v případě potřeby lehce podlijte vodou.
- Uvařte těstoviny, omáčku dochuťte solí a pepřem, servírujte s nastrouhaným parmazánem.