Míša řezy s mořskou solí


Kakaový piškot, tvarohový krém a čokoládová poleva – česká klasika, kterou všichni milují! Mořská sůl dodá klasickému dezertu šmrnc a z tradiční pochoutky se okamžitě stane lehce dekadentní záležitost.

Věřte, že kombinace hořké čokolády s mořskou solí je hříšně dobrá.

Těsto:

  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička instantní kávy

Krém:

  • 100 g másla
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 100 g moučkového cukru

Čokoládová poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g másla
  • 2 lžíce mléka
  • špetka mořské soli
  • hrubozrnná mořská sůl na posypání

Postup:

  1. Vyšlehejte žloutky s polovinou cukru do světlé pěny a následně vmíchejte olej. Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a zašlehejte zbytek cukru.
  2. Smíchejte všechny suché přísady a po částech vmíchejte ke žloutkům. Až bude směs spojená, zlehka zapracujte vyšlehaný sníh.
  3. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. (Použila jsem obdélníkovou formu velikosti 35 x 11 cm, ale doporučuji použít dortovou formu o průměru 18 cm.) Nechte zcela vychladnout.
  4. Připravte krém – vyšlehejte máslo s cukrem a poté postupně přidávejte tvaroh (vše o pokojové teplotě). Na korpus rovnoměrně potřete hladký krém. Nechte asi hodinu chladit v lednici.
  5. Nad horkou lázní připravte čokoládovou polevu z másla, hořké čokolády, mléka a mořské soli a polijte povrch krému. Nechte v chladu ztuhnout, servírujeme vychlazené a posypané hrubozrnnou mořskou solí.
 

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s